A projekt megnevezése: Tehetségígéret-fejlesztés Miskolcon
Projektünkben zenekari órákat tartunk a beválasztott középiskolás miskolci tehetségígéreteknek

Projektazonosító: NTP-MŰV-20-0199

Szerződött támogatás összege: 1.150.000.Ft

A program befejezési dátuma: 2021. június 30.

A program tartalmának rövid bemutatása: Projektünkben zenekari órákat tartunk a beválasztott 10-16 éves pécsi tehetségígéreteknek, tanórán kívül. 

Középpontba helyeztük a zenekari munkával való minél hamarabbi ismerkedést, hiszen a jelenleg legnépszerűbb hazai zeneoktatási módszer a szólistaképzést favorizálja, azonban a zenészek iránt igazán a zenekaroknál van kereslet. A programunk ezt az ellentmondást igyekszik feloldani úgy, hogy a zenekari muzsikálás műhelytitkaival ismerteti meg a gyerekeket.

Rövid távon azt várjuk a projekttől, hogy a részt vevő diákok mélyebben megismerjék a zenekari zenélés titkait, képesek legyenek közönség előtt szerepelni, tisztában legyenek a zenekari hierarchiával (karmester, szólamvezetők, zenészek helyzete és szerepei), még inkább birtokában legyenek a hangszerük megkövetelte játszási képességeknek.

A tárgyiasult alkotás 1 db koncert lesz Miskolcon,, ahová a diákok szüleit, iskolatársait, illetve a szélesebb közönséget várjuk. Igyekszünk valódi koncerthez méltó körülményeket teremteni. 

A projekt eredményeképpen megvalósul 1 db 60 órás, tanórán kívüli komplex tehetséggondozó program, 1 digitális modul, 1 db koncert és 1 db szakmai tábor.

 

A projekt megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség/Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatja az „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” alprogram keretében.