top of page

Miro - Irány New York!

Az Irány New York! című darab egy élő zenével, drámajátékkal, alkotóműhellyel fűszerezett interaktív előadás. Joan Miró katalán képzőművész alkotásainak világát megidézve jártuk végig a gyerekekkel egy műalkotás életútját, a megszületésétől a kiállításon át a jelképes megvásárlásáig. A darab egy kerettörténetbe ágyazott improvizatív játék, amely Joan Miró képzeletbeli párizsi műtermében kezdődik és Peggy Guggenheim "new york-i" galériájában ér véget.

Joan egy reggelen a napi posta rendezgetése közben egy meghívót talál, amelyben a híres amerikai műgyűjtő és műpártoló Peggy Guggenheim meghívja őt és tanítványait New York-ba, hogy galériájában kiállítást szervezzen a legfrissebb alkotásaikból. A gyerekek erre a kiállításra készülve, kollázs technikával készítettek képeket Joan és felesége Pilar segítségével. Közben megismerkedhettek a díszletelemekkel, amelyek egyek egy festőművész valódi eszközeivel.

Az elkészült alkotások egy bőröndbe kerülnek és hajón utazva, a gyerekekkel együtt, drámajáték során jutnak el a "New York"-ba.

E rendhagyó előadás során a gyerekek maguk is a darab részeseivé váltak, nem csupán az előadás emlékét vihették magukkal, hanem a saját műalkotásaikat is. A zene segítő szárnyain utazva, a képzőművészet és a drámajáték eszközeivel biztosítottunk számukra maradandó élményt.

Az előadásokat a budapesti Kolonics György Általános Iskolában és a Nagy László Általános Iskolában mutattuk be.

A projekt a Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu) támogatásának köszönhetően valósult meg. 

Pályázati azonosító: 110193/04547

bottom of page